Väärinkäytösepäilystä ilmoittaminen

Pankissamme on käytössä luottamuksellinen ilmoituskanava, jonka kautta voit turvallisesti tehdä ilmoituksen epäilemästäsi epäeettisestä toiminnasta tai väärinkäytöksestä, kuten epärehellisestä tai lainvastaisesta toiminnasta Alisa Pankissa.

Huomaathan, että ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen tai reklamointiin. Tavanomaista palautetta tulee antaa palautekanavia käyttäen: alisapankki.fi/yleiset/asiakaspalaute.

Miten teen ilmoituksen?

Voit keskustella havaitsemastasi epäkohdasta asiasta vastaavan henkilön kanssa tai käyttää ilmoituskanavaa. Ilmoituksen voit tehdä joko nimelläsi tai anonyymina. Ilmoitukseen ei tule sisällyttää arkaluonteisia henkilötietoja, elleivät ne ole välttämättömiä ilmoituksen kuvailun ja sen käsittelyn kannalta.

Ilmoituskanavaan pääset tästä: alisapankki.ilmoituskanava.fi

Miten ilmoitukseni käsitellään?

Kaikki ilmoitukset käsitellään asianmukaisesti ja luottamuksellisesti. Suojaamme aina ilmoittajan, ilmoituksen kohteen ja muiden ilmoituksessa mainittujen osapuolten henkilöllisyyden. Ilmoituksen tietoja käsittelevät vain siihen valtuutetut henkilöt, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille. Voimme kuitenkin luovuttaa tietoja lain sallimissa rajoissa esimerkiksi viranomaisille.

Milloin saan vastauksen?

Ilmoitamme kanavan kautta kolmen kuukauden sisällä, mihin toimenpiteisiin mahdollisesti ryhdymme ilmoituksesi perusteella. Voimme myös pyytää sinulta lisätietoja ilmoituskanavan kautta. Otathan talteen koodin, jonka saat ilmoituksen jättämisen jälkeen. Siten pääset seuraamaan ilmoituksen käsittelyä.

Lisätietoa ilmoittajan henkilöllisyyden salauksesta

Ilmoituskanavan teknisessä toteutuksessa on käytetty ulkopuolista alihankkijaa, jolla ei ole pääsyä ilmoituksen tietoihin. Vain Alisa Pankin valtuuttamilla ilmoitusten käsittelijöillä on pääsy ilmoituksiin.

Ilmoittaja voi halutessaan antaa ilmoituksella nimensä ja yhteystietonsa, mutta ilmoituksen voi tehdä aina myös nimettömästi. Ilmoituksen vastaanottavat käsittelijät eivät saa käyttöönsä teknisiä tietoja, joilla ilmoittaja voitaisiin tunnistaa.