Olemme Alisa Pankki

Olemme suomalainen sujuvamman arjen digitaalinen pankki. Palvelemme sekä yksityishenkilöitä, PK-yrityksiä että talletusvaroilleen kilpailukykyistä korkotuottoa hakevia säästäjiä mutkattomasti, selkeästi ja vastuullisesti. Yhtiömme osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin päälistalla (ALISA) ja meillä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa. Tutustu tarkemmin mitä tarjoamme yksityishenkilöille ja yrityksille.

Pankin avainlukuja vuoden 2023 lopussa

Lainakanta

173 milj. euroa

Talletuskanta

269 milj. euroa

Asiakaskanta

57 500 asiakasta

Pankkipalvelumme

Tarjoamme henkilö- ja yritysasiakkaille kattavat arjen pankki- ja rahoituspalvelut sekä reilua ja turvallista tuottoa talletuksille. Panostamme erityisesti helppokäyttöiseen ja sujuvaan mobiili- ja verkkopankkiin sekä hyvään henkilökohtaiseen asiakaspalveluun.

Strategiamme kulmakivet

Strategiamme nojaa neljään kulmakiveen, jotka antavat meille vankan pohjan luoda kilpailuetua ja kasvattaa liiketoimintaa: 

  • Ensiluokkainen asiakaskokemus: yhdistämme helppokäyttöiset digitaaliset palvelut asiantuntevaan, mutkattomaan henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. 
  • Kannattavat tuotealueet valituille asiakassegmenteille: palveluvalikoimamme on sovitettu erityisesti yksityishenkilöille, jotka arvostavat helppokäyttöisiä arjen peruspankkipalveluita ja joustavaa rahoitusta; PK-yrityksille, jotka tarvitsevat joustavia pankki- ja rahoituspalveluita; sekä säästäjille, jotka hakevat turvallista ja kilpailukyistä korkotuottoa. 
  • Operatiivinen tehokkuus: digitaalisuudella, moderneilla IT-järjestelmillä, kohdennetulla palveluvalikoimalla sekä tehokkaalla organisaatiolla ja osaavalla henkilöstöllä tavoittelemme korkeaa operatiivista tehokkuutta. 
  • Vakavaraisuus, kotimaisuus ja vastuullisuus: olemme suomalainen, vakavarainen pankki, jolla on sitoutuneet ja vahvat ankkuriomistajat. Toimintamme ytimessä on vastuullisuus luotonannossa ja selkeys asiakasviestinnässämme. 

Visiomme ja missiomme

Mielestämme pankkiasioiden hoitamisen ei kuulu olla monimutkaista, hidasta tai vaivalloista. Missiomme onkin tarjota markkinoiden sujuvimmat arjen pankkipalvelut valituille asiakassegmenteille. Se tarkoittaa koko asiakkaan polkua asiakkuuden avaamisesta lähtien ja jatkuen saumattomasti laskujen maksamiseen sekä lainan hakemiseen ja hallinnointiin. Asiakkaalle pankkiasioinnin Alisa Pankissa tulee olla niin nopeaa ja selkeää, että se onnistuu lähes huomaamatta. 

Visiomme on olla asiakkaillemme sujuvimman arjen pankki. Keskitymme nyt Suomen markkinaan, mutta tulevina vuosina toimiva infrastruktuuri ja luotonannosta muilla markkinoilla kertynyt osaaminen mahdollistavat meille myös kansainvälisen kasvun erityisesti Saksassa ja Tanskassa. 

Arvomme

Strategiaa toteuttaessamme meitä ohjaavat yhdessä luomamme arvot. Keskitymme ratkomaan oikeita ongelmia – niitä, joiden ratkaiseminen tekee asiakkaiden arjesta sujuvampaa. Luomme uutta ennakkoluulottomalla otteella. Kannamme vastuuta ennen kaikkea asiakkaiden palvelemisesta mahdollisimman hyvin, mutta myös siitä, että jokainen työntekijä antaa tinkimättömän panoksensa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Arvostamme jokaista asiakasta yhtäläisesti, ja arvostamme jokaisen työkaverin panosta ja osaamista. Näin toimimalla luomme vahvan yrityskulttuurin ja hyvän tekemisen meiningin, jolla menemme määrätietoisesti kohti visiotamme. 

Historiamme

Olemme toimineet huhtikuusta 2022 alkaen, kun Pohjoismaiden johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance Oyj yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa. Uudessa pankissa yhdistyi näiden kahden fuusioituneen yhtiön vahvuudet: Fellow Financen vankka kokemus luotonannosta ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä sekä Evlin vahva osaaminen talletuspankkitoiminnasta ja luottolaitoksen riskienhallinnasta.

Huhtikuussa 2023 muutimme nimemme Fellow Pankista Alisa Pankiksi. Uusi nimi viestii entistä paremmin sitä, että olemme vakavarainen kotimainen pankki, joka on helposti lähestyttävä ja ymmärrettävä.